همشهری‌آنلاین: مسئولان برگزاری جایزه هوشنگ گلشیری که تا کنون ۱۳ دوره از آن برگزار شده، اعلام کردند،این جایزه را برگزار نمی‌کنند و قصد دارند توان خود را صرف بهسازی سایت و آثار منتشر نشده هوشنگ گلشیری کنند.

به گزارش ایبنا دست اندرکاران بنیاد هوشنگ گلشیری ضمن اعلام این مطلب در بیانیه‌ای نوشتند:

«دوستان و دوستداران جایزه هوشنگ گلشیری

بیش از چهارده سال از گام اول برای تأسیس و برگزاری جایزه هوشنگ گلشیری می‌گذرد؛ یعنی از آن هفتمین روز پس از رفتنش که بر سر مزارش عهد کردیم جایزه‌ای به نامش پایه‌گذاری و به این ترتیب به یکی از آخرین خواسته‌های عمر پرثمر و سرشار از خلق و تلاش و تکاپویش برای اعتلای ادبیات داستانی ایران عمل کنیم و توانستیم سیزده دوره جایزه را به سرانجام برسانیم، آزمایش و خطاها و تغییر روش‌های‌مان برای غلبه بر مشکلات را همواره با همگان در میان گذاشتیم، چون هدف‌مان جز این نبود که جایزه‌ای باشد سالم و شفاف و چنین نیز بماند و سهمی در شکوفاتر شدن حیات ادبیات داستانی کشورمان برعهده بگیرد.

امروز اما به این نتیجه رسیده‌ایم که بهتر است در وضع کنونی آن نیرو و منابع اندکی را که برای بنیاد گلشیری باقی مانده وقف بخشی دیگر از هدف‌های مندرج در اساسنامه بنیاد کنیم که به دلیل مشغله نفس‌گیر جایزه تا حدی مغفول مانده است.

باید از همه آن‌ها که بی‌دریغ و بی‌چشم‌داشتی در برگزاری سیزده دوره جایزه که در این ملک و در شرایطی گاه طاقت‌فرسا تداومی است نظرگیر یاری‌مان دادند سپاسگزاری کنیم، به ویژه داوران و ارزیابان تمامی دوره‌ها، یاوران‌مان، و ناشران و داستان‌نویسان که آثارشان را در اختیارمان گذاشتند. باید در برابر اعتماد و حسن نیت مخاطبان این جایزه، و نیز آن‌ها که با ارزیابی و نقد صمیمانه و دلسوزانه‌شان راهنمای‌مان بودند، سر تعظیم فرود بیاوریم؛ ارج‌گذاری همان‌ها ما را نیرو بخشید که این همه سال به رغم همه دشواری‌ها به کار ادامه بدهیم.»

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: «اینک اما بر آن شده‌ایم تا تلاش‌های‌مان را معطوف به غنی‌تر کردن وب‌سایت بنیاد کنیم تا منابع مربوط به هوشنگ گلشیری را هرچه کامل‌تر در اختیار علاقه‌مندان این نسل و نسل‌های آینده قرار بدهیم. از دسترس‌پذیرکردن نوشته‌ها و مصاحبه‌ها و مقالاتی که در جهان مجازی در دسترس نیستند گرفته تا جمع آوردن و عرضه تصاویر و فیلم‌ها و صدای او و نیز آن‌چه در نقد و بررسی آثارش نوشته‌اند و خواندنش را مفید می‌دانیم. قصد داریم آرشیو مربوط به گلشیری را کامل کنیم و در این راه به یاری همه آن‌ها که یادگاری از گلشیری در اختیار دارند نیاز خواهیم داشت. پس نیازهای‌مان را و فراخوان‌مان را در وب سایت اعلام خواهیم کرد.»

همچنین در این متن می‌خوانیم: «قصد داریم بخشی از وب سایت را نیز به نقد و نظر اختصاص دهیم و تلاش خواهیم کرد که این بخش چیزی به فضای مجازی در حوزه داستان‌نویسی اضافه کند. امیدواریم این بخش به کمک اهل فن آن قدر گسترش و عمق بیابد تا بتوان بر آن نام نشریه ادبی گذاشت. کم و کیف این صفحات و نحوه کار متعاقبا اعلام خواهد شد.

انتشار تک‌داستان‌های برگزیده چند دوره در مجموعه نقش که مدتی به تعویق افتاده بود نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

پس این سیزده دوره جایزه را که به همت و تلاش یاوران بنیاد و جایزه، دوستداران ادبیات و به ویژه داستان‌نویسی معاصر ایران برگزار شد چون خاطره‌ای در مجموع بسیار خوش در ذهن‌مان نگاه خواهیم داشت و به امید روزی خواهیم ماند که بتوانیم با جذب منابع و نیروی انسانی لازم به تمامی هدف‌هایی که خوش‌بینانه در اساسنامه بنیاد پیش‌بینی کرده بودیم جامه عمل بپوشانیم.

بنیاد هوشنگ گلشیری، پس از درگذشت وی در خرداد ۱۳۷۹، به همت فرزانه طاهری، همسر گلشیری و برخی دوستان این داستان‌نویس معاصر ایران تاسیس و جایزه گلشیری هر سال به بهترین رمان، بهترین مجموعه داستان، بهترین رمان اول، بهترین مجموعه داستان اول نویسندگان اهدا شد. تا کنون داستان‌نویسانی مانند بیژن نجدی، محسن فرجی، زویا پیرزاد، جعفر مدرس صادقی، امیرحسن چهلتن، منیرو روانی‌پور، حسین‌ سناپور، یوسف علیخانی، احمد غلامی و محمدرضا کاتب موفق به دریافت این جایزه در گروه‌های چهارگانه آن‌ شده‌اند.

کد خبر 266782

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha